Ta dig tiden att titta på den här filmen. 

Den handlar om hur man kan lära elever ”livskunskap” för att bryta psykisk ohälsa och i värsta fall självmord och även hur ALLA i skolan, från rektorn till vaktmästaren, få utbildning i hur man kan se tidiga tecken på när något är fel. Det här programmet som man jobbat med i många år i Miami har gett fantastiskt bra resultat. Det går att göra. De barn som växer upp med oro för sin hemsituation, sin livssituation eller utan hopp för framtiden borde kunna få ett bättre stöd idag. Jag tror det är den bästa vägen för att undvika att ungdomar hamnar snett redan tidigt i livet.

Nu är boken tryckt och finns på lager! Du kan köpa den i vanliga nätbokhandeln eller i Bona Signums webbutik. Boken förklarar alla sju nycklarna och dyker lite djupare ner i kunskaper om att skapa en riktigt bra inlärningsmiljö. 

Det där med kommunikation.

Att kommunicera är ett grundläggande behov. Men alla har inte den förmågan helt gratis. Många behöver hjälp. Får de den hjälpen?

Läs mer
Sömnbrist - ett mycket stort bekymmer.

Vi behöver sova för att fungera bra, det förstår vi alla. Personer med funktionsnedsättningar kan inte alltid tala om vad problemet är när något är fel. Har du tänkt på att när det blir problem så kanske det beror på sömnbrist..?

Läs mer